Streekproducten zijn bij keurslagerij Verbiest & Co een belangrijk onderdeel in het ruim assortiment.

DE HAGELANDSE BOL

De Hagelandse bol is geïnspireerd op het Zuid-Afrikaanse boboti, een gehakt broodje met abrikoosje, ajuintjes , rozijnen en curry. Deze lekkernij eten we zowel warm als koud. Koud als hapje met een dipsaus, bv tartaar. Warm zal dit zeer lekker zijn met bv rodekool.

TIENS SPEK

Tiens spek is uren gegaard op zeer lage temperatuur, dit maakt het spek dan ook botermals en erg zacht van smaak. Wij versnijden deze stukken in dikke schijven en overgieten ze met een zoete marinade. Het geheel wordt dan knapperig afgebakken.

GEBAKKEN HAMMEKES

De hammekes zijn vergelijkbaar met ons Tiens spek, maar het is een hammeke en geen spek.

TIENSE PATE

De Tiense paté is een creatie die niet enkel van ons komt maar des tijds door de tiense beenhouwers gecreëerd is. Deze pate is zeer mager en wordt bereid met varkens en kippenvlees. Deze pate is snijvast en kan in schijfjes als broodbeleg dienen, een dikker schijf kan ook perfect als een voorgerechtje heerlijk afgewerkt met een uienconfijt en groenten.

TIENSE HESPENSLA

De Tiense hespensla: een zeer lekkere vleessalade met enkel hesp in een sausje met tuinkruiden. Worteltjes en selder en een beetje citroen en azijn maken deze heerlijke salade af. Heerlijk als broodbeleg of lekker op een koud buffetje in een tomaat.

HAGELANDSE KIPPENSLA

De Hagelandse kippensla: een slaatje voor de zoete bekken. Dit slaatje wordt gemaakt met kippenfilets in een zachte mayonaise en yoghurt combinatie. De jonagold blokjes geven de frisse toets aan dit slaatje.

BOUILLISLA

Een echte vleessalade van 100% rundsvlees afgewerkt met uien en eieren, een flinke draai van de pepermolen en wat verse tuinkruiden. Een echte topper!

TIENS ZUUR

Een vinaigrette op basis van yoghurt. Rijkelijk voorzien van bieslook, Zachte kruiden geven de finishing touch, deze vinaigrette kan perfect dienen als dipsausje of fungeren als vervangsausje voor mayonaise.

CERVELA

Onze cervela’s komt men van heinde en ver halen. Het zijn dan ook echt vlees cervelas met een zachte rooksmaak en een malse afbeet.