Toen Leonard Verbiest zijn beenhouwerij in 1938 opende op de hoek van de Strijdersstraat en de Waaiberg in Tienen, zal hij zich waarschijnlijk nooit hebben kunnen voorstellen welke vooruitgang het vak als dusdanig maar ook welke uitbreiding de gezinsonderneming tegemoet zouden gaan.
Zijn kleinzoon Marc is sinds 1979 bij de zaak betrokken. Hij is de man die verantwoordelijk is voor de laatste ontwikkelingen.
“Beenhouwerij is de voorbije dertig jaar enorm veranderd. Destijds kocht een beenhouwer een hele beest om het zelf in stukken te hakken voor zijn klanten.” Vandaag bieden we meer oplossingen dan vlees aan. De klant koopt bij ons immers geen stuk vlees meer, maar een volledige maaltijd.
De veranderende levensgewoontes hebben inderdaad ook de eetgewoontes van de gezinnen doorheen geschud.
Wanneer je Verbiest & Co binnenstapt, vind je niet alleen vlees en spekslagerij van eerste kwaliteit, maar worden jou ook tal van suggesties gedaan die aan de meest diverse omstandigheden aangepast zijn.
Managementskunst of gewoon één van Marc’s karaktertrekken, dynamisme, heerst over dit huis. Je kunt ook op Marc, Ludwig en de hele ploeg rekenen voor al uw middagmalen, brunches, recepties, gourmets, racletten, tajines, woks, party’s, koude- en boerenbuffetten. Maar uitblinken doen we echt in het verzorgen van barbecues.
Deze is nog een onvolledige lijst van de mogelijkheden van Verbiest & Co. De verdiensten van de hele ploeg werden sinds 2001 bekroond met het lidmaatschap van de selecte gilde van de Keurslagers. Marc mag dus de toekomst onder het dubbele teken van dynamisme en kwaliteit tegemoet gaan.
Sinds 2025 is de fakkel officieel doorgegeven aan Ludwig, Kristof en Bram.
Ludwig is al 40 jaar een vaste waarde bij Keurslager Verbiest.
Hij begon ooit als leerjongen en groeide uit tot compagnon. Kristof, de achterneef van Marc, versterkt het team sinds 2019 en zorgt mee voor de continuïteit van de familienaam Verbiest. In 2022 kwam ook Bram erbij. Hij is de neef van Kristof en bracht met zijn jarenlange kennis en ervaring het laatste puzzelstuk aan, waardoor het trio nu een sterk en compleet geheel vormt.
Samen zetten zij de traditie van kwaliteit, vakmanschap en klantgerichtheid verder. Elk dag opnieuw staan ze klaar met passie en zorg voor hun klanten.
Hoewel vleesconsumptie steeds vaker ter discussie staat, blijft het belangrijk om bewust te kiezen voor een goed stuk vlees van betrouwbare herkomst en uitstekende kwaliteit. Bij Keurslager Verbiest & co garanderen we dat elke hap telt. Want je weet wat je kiest met vlees van Verbiest!!